Skip to Content

Persuitnodiging: Sint-Truiden wint prijs ‘Slimste Stad’ met stadsapp (01/03, 9u)

 

Embargo op de berichtgeving tot donderdag 1 maart 19u

Beste journalist(e),

De stad Sint-Truiden wint donderdagavond 1 maart de Agoria Smart City Award met de stadsapp 'Sint-Truiden'. De app is uniek in Vlaanderen omdat het de elektronische identiteitskaart digitaliseert. Concreet betekent het dat elke Truienaar zijn of haar identiteitskaart kan verbinden met de app. Zo kan je vragen stellen aan het stadsbestuur, overlast melden, officiële documenten aanvragen, bestellingen doen bij handelaars of via een QR-code beelden bekijken van hoe een straat er vroeger uitzag.

Het unieke van de app is de mobiele identiteitskaart. De diensten die de stad aanbiedt, zijn immers grotendeels gebaseerd op de identiteit van de inwoners. De app is de eerste implementatie van beveiligde e-ID toepassing in Europa op smartphone. Sint-Truiden is niet de eerste stad met een stadsapp, maar wel de eerste stad in Vlaanderen waar alle burgers in één digitale gemeenschap kunnen communiceren met elkaar. Door de koppeling met de elektronische identiteitskaart maakt de app de identiteit van de burgers mobiel.

Graag nodig ik u uit op een kort persmoment, op donderdag 1 maart om 9u in Sint-Truiden. Burgemeester Veerle Heeren, schepen van Digitalisering Carl Nijssens en schepen van Lokale economie Pascal Vossius zullen de mogelijkheden en toekomstperspectieven van de app toelichten, zelf geef ik kort mee hoe dit kadert binnen het concept van slimme steden in Vlaanderen. De prijs zelf wordt donderdagavond uitgereikt in Brussel op het Smart Cities Forum. Daar zullen meer dan driehonderd experts, technologiebedrijven en vertegenwoordigers van overheden aanwezig zijn.

Adres:

Stadhuis
Grote Markt
3800 Sint-Truiden

Een bevestiging van uw komst is welkom via frederik.meulewaeter@agoria.be of 0477 39 75 43. Bezoekt u ook graag het smart cities forum of wil u hier een expert spreken? Ook dit is mogelijk.

Welkom!

Peter Demuynck

Algemeen directeur van Agoria Vlaanderen

Contacteer ons
Over Agoria

Agoria betekent vooruitgang door technologie. Wij banen het pad voor alle technologisch geïnspireerde bedrijven in België die door de ontwikkeling of toepassing van innovaties vooruitgang in de wereld nastreven. We zijn trots dat meer dan 1.800 lidbedrijven, die samen om en bij de 300.000 werknemers vertegenwoordigen, vertrouwen stellen in de drie pijlers van onze dienstverlening: adviesverlening, business development en de creatie van een optimaal ondernemingsklimaat.